publicat în: Arhivă

Rapiti in Siria: Mitropolitul Ilarion discuta cu Biroului Federal German de Externe

Ieri, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, presedinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe, în prezent aflat intr-o vizită de lucru în Germania, cu binecuvântarea Sanctității Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, s-a întâlnit cu dna Emily Huber, Secretar de Stat al Biroului Federal de Externe German, la Ministerul Afacerilor Externe.

Mitropolitul Ilarion i-a vorbit secretarului de stat Huber despre proiectele publice ruso-germane comune, în care Biserica Ortodoxă Rusă este parte, inclusiv despre “Petersburg Dialog” si forumul “Bisericile din Europa”.

Alte subiecte discutate: relațiile Biserică-Stat in Rusia, contactele inter-ortodoxe și dialogul inter-religios, cu participarea a Bisericii Ortodoxe Ruse, erodarea valorilor tradiționale în societatea europeană contemporană, familia și căsătoria.

Mitropolitul Ilarion a acordat o atenție deosebită situației dificile a creștinilor din anumite țări din Orientul Mijlociu: bisericile creștine sunt distruse, iar creștinii sunt supusi violenței; rapirea celor doi Mitropoliti crestini.

“Pe termen lung, este vorba despre însăși existența Creștinismului în Orientul Mijlociu, acolo unde acesta a luat fiinta și unde se află Patriarhia istorica iar noi suntem îngrijorați”, a spus Mitropolitul Ilarion. Acesta a mentionat ca speră ca autoritățile germane sa nu fie indiferente la situația din Siria și sa ia măsuri eficiente, pentru o soluționare pașnică a problemelor din țară.