Crestinii Armeni din Siria isi fac auzite vocile

În timp ce marcau cea de-a 98-a aniversare a Zilei Martirilor Armeni, mai multi crestini armeni au participat la o slujba, ieri, în capitala siriana Damasc, subliniind astfel apartenenta lor adânc înrădăcinata în Siria.

“Creștinii sunt fiii acestei țări și datoria noastră este sa încurajam dialogul și sa promovam coexistența intre fiii Siriei, aceste responsabilități stand pe umerii noștri”, a declarat Armash Nalbandian, primatul Bisericii Armene din Damasc, pentru Xinhua, in Biserica Armeneasca aflata în cartierul vechi al Damascului.

“Suntem, de asemenea, dornici să rămânem aici și, totodata, să-și amintească Siria de martirii noștri”, a declarat Nalbandian.

Pe 24 aprilie 1915, Imperiul Otoman a arestat mai mult de 600 de intelectuali armeni, poeți, diplomați și figuri marcante din Istanbul și i-a ucis din cauza neliniștii în creștere, la acel moment.

În prezent, aproximativ 100.000 de armeni trăiesc mai ales în Alep, in nordul Siriei, și aproximativ 7.000 locuiesc în Damasc.

Vartan Kogahitan, un participant la slujba de ieri, a declarat pentru Xinhua: “Mi-ar plăcea să merg in Armenia, dar aici este țara mea și mai apoi Armenia”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.