Dupa 800 de ani: Prima Liturghie ortodoxa in Capela Palatina – Palermo 2013

Zilele trecute, cu binecuvântarea Episcopului Nestor de Korsun, secretarul Administrației Parohiilor Patriarhiei Moscovei în Italia, Ieromonahul Anthony Sevriuk, in timpul vizitei sale in Palermo, a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în celebra – în întreaga lume – Capela Palatina, Biserica resedintei istorice a regilor sicilieni, ale carei mozaicuri în stil bizantin sunt un monument de artă al secolului al XII-lea.

Potrivit istoricilor locali, aceasta a fost prima dată în 800 ani, când o Liturghie a clerului ortodox este oficiata aici.

Parohul parohiei ortodoxe din Catania, Preotul Apollinary Simonovic, și Ieromonahul Paul Serbacev, de la Mănăstirea Sretensky din Moscova, au slujit împreună cu părintele Anthony.

Părintele Anthony i-a felicitat pe credincioșii ortodocși din Palermo, cu ocazia fericitului eveniment.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.