Paulose II: Sunt cu totul pentru unitatea Bisericii Ortodoxe Malankara

Dalai Lama si catolicos 100 ani Biserica Malankara Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Malankara din India cheama la pace și unitate cu Biserica Ortodoxă Siriană din India, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Catolicosul Baselios Mar Thoma Paulose al II-lea, al Bisericii Ortodoxe Siriene Malankara, a intins o ramura de maslin fracțiunii Iacobite a Bisericii, spunând: "Nu există niciun motiv pentru cei care au aceeași credință și Liturghie cu noi, să rămână în afară".

Adresandu-se unei adunari imense de credincioși, cu ocazia centenarului Catholicatului, acesta a spus: "Sunt cu totul pentru unitatea Bisericii Malankara. Nu știu de ce exista incă voci care sa ne indeparteze".

Reamintind scurta perioadă a unitatii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Mar Baselios a spus că a avut norocul să guste această unitate și ii este dor de ea, din nou. "Curtea Supremă a decis în favoarea noastra și, ceea ce am căutat, a fost doar ceea ce meritam", a mai spus el, referindu-se la cazul Bisericii.

Liderul spiritual tibetan, Dalai Lama, care a inaugurat sărbătorile, a declarat ca India a arătat calea coexistenței pașnice a diferitelor tradiții, iar alte țări ar trebui să urmeze acest model.
El a mai spus că numai credința în Dumnezeu va aduce pacea interioară. "Valorile materiale și valorile interioare ar trebui să fie combinate pentru o viață liniștită. De fapt, in mod similar, o minte sanatoasa este vitala pentru sanatatea fizica", mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.