Biserica Ortodoxa Rusa, interesata de modul de organizare a Bisericii Ortodoxe Romane

Delegatia Bisericii Ortodoxe Ruse in Patriarhia Romana 2012 În data de 26 iunie 2012, o delegaţie a Departamentului pentru Relaţii Externe Bisericeşti al Patriarhiei Moscovei a vizitat Palatul Patriarhiei din Bucureşt

Delegaţia rusă a fost formata din Pr. Serghie Zvonarev, responsabil pentru relaţiile Patriarhiei Moscovei cu comunităţile bisericeşti ruse din afara graniţelor, Ierom. Ştefan Igumnov, responsabil pentru relaţiile interortodoxe şi Elena Speranskaia, responsabil pentru relaţiile cu Organizaţiile ecumenice.

Delegaţia a avut o convorbire cu Consilierul patriarhal Pr. Michael Tiţa. Membrii delegaţiei ruse s-au interesat despre modul de organizare al comunităţilor bisericeşti româneşti din afara graniţelor.

Membrii delegaţiei ruse s-a aratat interesati si de modul de organizare al mass-mediei bisericesti, propunand, conform centrului de presa al Patriarhiei Romane, o cooperare mai strânsa cu posturile de radio şi de televiziune bisericeşti din Biserica Ortodoxă Rusă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.