Tunderi în monahism la Mănăstirea Bistrița Olteană / 2012

Tunderi in monahism la Manastirea Bistrita Olteana 2012 slide Sâmbătă, 23 iunie 2012, la Mănăstirea Bistrița Olteană din județul Vâlcea, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat slujba Vecerniei cu Litie urmată de slujba de rasoforie și tundere în monahism. La slujbă a luat parte şi chiriarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului.

După slujba Vecerniei cu Litie închinată praznicului Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a săvârșit slujba de rasoforie a două surori și slujba de tundere în monahism a trei rasofore pentru obștea Mănăstirii Bistrița. La final, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură despre viața monahală.

La acest eveniment deosebit de la Mănăstirea Bistriţa Olteană au participat Părinţi de la mănăstirile Bistrița şi Cozia, credincioşi din parohiile vecine, precum şi pelerini din judeţul Vâlcea şi din ţară.

Contributor Lacasuri Ortodoxe: Arhid Cristian-Ioan Cioteanu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.