Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, in Hamburg, Germania

Parintele_Calinic Parohia "Sfantul Ioan Botezatorul" din Hamburg, Germania, isi praznuieste, la acest sarsit de saptamana, Hramul: Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul. Evenimentul va fi marcat de prezenta IPS Serafim, impreuna cu o parte din obstea de la Nürnberg. De asemenea, ne va fi alaturi Protos. Melchisedec Ungureanu, staretul Manastirii "Inaltarea Sfintei Cruci" din Lupsa, Judetul Alba, insotit de o parte din obstea sa, care ne va aduce spre inchinare o parte din Lemnul Sfintei Cruci.

Iata si programul slujbelor de la acest sfarsit de saptamana:

Vineri, 22/06 – ora 18:00 – Sf. Maslu, urmat de o seara duhovniceasca cu IPS Serafim
Sambata, 23/06 – ora 18:00 – Vecernia, urmata de ]nchinarea la Lemnul Sfintei Cruci si de o seara duhovniceasca cu Parintele Melchisedec Ungureanu
Duminica, 24/06 – ora 10:00 – Utrenia si Sf. Liturghie a Sf. Ioan Gura de Aur (Liturghie Arhiereasca), urmata de o agapa frateasca, la care sunt invitati toti cei care doresc sa participe.

Parohia “Sfântul Ioan Botezătorul”, înfiinţată în februarie-martie 2007 sub păstorirea Protos. Calinic Vitilă, reprezintă un “acasă” din punct de vedere spiritual pentru cei aproximativ cinci mii de români stabiliţi în oraşul de pe Elba. Străduindu-se încă de la început să dobândească un lăcaş propriu, membrii Parohiei sunt, începând din toamna 2011, cu un pas mai aproape de împlinirea acestei dorinţe, prin amenajarea unui Paraclis propriu într-un spaţiu închiriat, informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, corespondent din Hamburg, Andreea Aiordachioaie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.