(video) “Iisus a fost comunist?” – campanie politica la Hollywood, atacata de presa americana

Iisus a fost comunist afis dezbatere "Jesus Was A Commie" (Iisus a fost un comunist" – acesta este titlul filmului actorului Matthew Modine, un scurt documentar care a castigat premii de festival si a fost apreciat de critici, informeaza in exclusivitate pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe.

În „Iisus a fost un comunist” Modine, care a scris, regizat, a jucat şi a povestit, spune:

Potrivit Bibliei, Iisus şi urmaşii săi au ales să nu aiba nimic, şi sa-si imparta bunurile proprii. Nu au existat oameni nevoiaşi langa ei. Cei care au deţinut terenuri sau case le-au vândut, au adus banii din vânzări, i-au pus la picioarele apostolilor", si s-au impartit tuturor celor care aveau nevoie. Prin această definiţie, Iisus şi adepţii săi au fost comunişti.

"Eu cred că L-am putea defini [pe Iisus], ca fiind un comunist utopic, în cazul în care oamenii lucrau împreună pentru a-si rezolva problemele", a declarat el pentru The Christian Post, într-un interviu recent. Modine (Full Metal Jacket, Căsătorită cu Mob, Vision Quest şi, în curând, Batman, The Dark Knight Rises), remarca mai departe: "Filmul nu Il trateaza atât de mult pe Iisus sau Comunismul, dar este vorba despre cooperare.".

Modine, la fel ca multi alti „stangisti de la Hollywood” şi frati cu inima marxist-leninista, ar fi dorit sa le trateze pe amandoua. Ei doresc să Il coopteze pe Iisus Hristos şi Creştinismul, ca fiindu-le proprii, atunci când aceasta serveste scopurilor lor, dar totodata denunţa credinţa Creştină esenţială (în special pe probleme de moralitate sexuală) şi sustin ca credincioşii ortodocşi creştini ar fi un impediment real pentru realizarea paradisului pe pământ.

Partidul Comunist din Statele Unite ale Americii (CPUSA), natural, constată ca noul film a lui Modine ii poate "inspira", şi s-au folosit de el intr-un recent stream on-line, intitulat: „Iisus a fost comunist?”. Programul a prezentat-o pe functionara Partidului Comunist, Roberta Wood, ca gazdă, alaturi de Rev. Tim Yeager şi Flagg Pat, pe post de "comentatori", informeaza in exclusivitate pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe.

Rev. Yeager, de la Biserica Episcopală din Oak Park, Illinois, este preşedintele Comisiei de religie al Partidului Comunist din Statele Unite ale Americii. Pat Flagg este membru al Comisiei. Yeager este, de asemenea, si Secretarul Financiar / Trezorier / al Organizaţiei Naţionale a Lucrătorilor Serviciilor Juridice, United Auto Workers (UAW). În plus, Yeager este, de asemenea, si un activist in Chicago, din zona politică, cum ar fi Miscarea de Ocupare a Wall Street.

Într-un interviu prietenos acordat publicatiei People World a CPUSA, Yeager prezenta filmul lui Modine şi sinteza proprie dialectică a unitatii Crestinism-Comunism.

"Iisus a chemat pe poporul Său, să îndrăzneasca intru dreptate", declara Yeager. "El spune acelaşi lucru pe care Karl Marx l-a spus la sfârşitul Manifestului Comunist: fara frica, ramanem drepti, ne miscam în această nouă eră, pentru a fi liberi, nu avem nimic de pierdut, decat lanţurile".

Filmul lui Modine se potriveşte bine cu miscarea Ocupa Wall Street (OWS), in care stanga are speranţe mari, revigorand eforturile din 1960, la un proiect in care Iisus era lider de avangarda marxist-leninistă. Un prim exemplu al acestei recrudescenţe a teologiei eliberării este si "Ocupa Credinţa New York", care a reunit multi dintre veteranii activişti de stânga ai Bisericii, dandu-i gruparii Ocupa Wall Street o fata fictivă creştina. Biserica Memoriala Judson şi Biserica Riverside, două centre vechi din Manhattan, de agitaţie marxista, prezintă activismul creştin în prim plan. Proeminenti în rândul clerului, in Ocupă Credinta NYC, sunt Preot senior Stephen H. Phelps din Biserica Riverside, Rev Michael Ellick şi Rev Donna Schaper din Judson Memorial Church, activista feminista si teolog Dr. Rev Rita Nakashima Brock, unitarianul universalist Rev Jeremy D. Nichel , episcopul autodeclarat homosexual Gene Robinson şi rabinul Arthur Waskow. Rabinul Waskow este mai bine cunoscut pentru activismul politic de profunzime spirituală, fiind membru cheie fondator al Institutului pentru Studii Politice (IPS), una dintre cele mai influente centre de activitate marxista de-a lungul ultimelor cinci decenii.

Una dintre cele mai eminente aparitii "marxist-creştine", purtator de cuvant al OWS, este Cornel West, profesor de filozofie la Universitatea Princeton. Dr. West, un vorbitor frecvent la Brecht Comunist Forum din New York City, face referire des la la sine însuşi, ca fiind "Iisus-iubitor al negrilor". Este dificil sa asculti cuvintele sale acide, anti-capitaliste, fără sa realizezi ca apelurile la Creştinism au ca scop numai a face ca mesajul său marxist sa fie mai acceptabil pentru un public mai larg. Pe parcursul anului trecut, West a participat la un turneu naţional, in care a purtat discutii cu Carl Dix, un membru fondator al Partidului Comunist Revoluţionar (RCP), o organizatie fanatica maoista, notorie pentru confruntările violente de stradă.

Mao Zedong, erou al Partidului Comunist Chinez, partid de neegalat, a castigat locul celui mai mare criminal in masa din istorie. Mulţi dintre cei ucişi au fost, desigur, creştinii, şi succesorii săi, în prezent, conduc Partidul Comunist din China, care continua moştenirea lui, întemniţând, torturand şi ucigand creştinii chinezi. Prof. West, si multi dintre ceilalti "marxişti creştini", se pare că preferă să se identifice cu criminalii comunişti, mai degrabă decât cu martirii creştini; cu asupritorii, mai degrabă decât cu cei oprimaţi.

Regimurile comuniste din Moscova şi Beijing, l-au nascut pe Fidel Castro, cu instrucţiunile despre ce sa faca cu creştinii, care, în Cuba, însemnau Biserica Catolică. Reprezentant al lui Mao, tovarăşul Li Wei Han, al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, în 1959, a trimis un comunicat lui Castro si regimului comunist nou, explicand abordarea subversivă a "convertirii" creştinilor la comunism. Tovarăşul Li scria: Linia de acţionare ce trebuie urmărita împotriva Bisericii este aceea de a instrui, de a educa, de a convinge si, treptat, de a trezi şi de a dezvolta pe deplin conştiinţa politică a catolicilor, prin participare la cercurile de studii şi la activităţile politice. Prin intermediul acestor activităţi, noi trebuie să ne angajam în lupta cu religia. Treptat, vom înlocui elementul religios cu elementul marxist.

Desigur, Castro s-a angajat fidel in aceste metode – împreună cu practica obişnuită de persecutare comunistă, pur şi simplu, in randul crestinilor "necooperanti", care insistau pe urmarea Evangheliei după Marcu, mai degrabă decât pe „cea” a lui Marx.

Castro şi alti marxist-leninişti l-au urmat pe dictatorul sovietic Lenin, in îndrumările referitoare la toate aceste aspecte. Lenin, în lucrarea sa din 1905, Socialism şi Religie, i-a luat in discutie pe toti acei comunisti care isi fluturau public ateismul şi dispreţul lor pentru religie. Lenin scria: Ar fi o prostie să cred că, într-o societate bazată pe asuprire şi nesfârşită exploatare a maselor lucrătoare, prejudecăţile religioase ar putea fi înlăturate prin metode propagandistice pure… Acesta este motivul pentru care noi nu facem şi nu ar trebui stabilim ateismul în programul nostru; aceasta este ceea ce nu trebuie sa facem si nu ar trebui sa le interzicem proletarilor care inca păstrează vestigii ale prejudecăţilor lor vechi, pe care sa le asocieze cu Partidul nostru.

Lenin vorbea atunci ca unul care nu era încă la putere, ca unul care avea nevoie să se folosească de creştini involuntar, ca aliaţi, ca să ajungă la putere. Asta a fost o declaraţie publică care viza îngrijorarea privind faptul că comuniştii ar fi ostili faţă de religie. Privat, in 1913, într-o scrisoare catre celebrul autor rus Maxim Gorki, Lenin nu mai lasa insa niciun dubiu cu privire la propriile prejudecăţi, numind chiar ideea de Dumnezeu, ca "josnicie nespusă":

Orice idee religioasă, orice idee a unui Dumnezeu, chiar si flirtarea cu ideea de Dumnezeu reprezinta o josnicie nespusă, cu cel mai periculos tip de "contaminare", dintre cele mai abominabile.

Odată ajuns la putere, Lenin si-a putut permite să fie mai sincer. În instrucţiunile lui din 1920, privind Activităţile Uniunilor de Tineret, Lenin scria:

Pentru o moralitate comunista, ca ansamblu format din disciplină totală şi solidaritate [cu cauza], în lupta împotriva exploatatorilor…. orice morala care este luată în calcul, in afara concepţiei de clasa, se respinge în totalitate…. Moralitatea este complet subordonată intereselor luptei de clasă proletară.

Scriindu-i comisarului pentru Afaceri Externe, Gheorghi Chicherin, în 1921, Lenin a subliniat virtuţile comuniste ale minciunii şi înşelăciunii: "…A spune adevarul, este un prejudiciu burghez. Inselaciunea, pe de altă parte, de multe ori este justificată de obiectiv".

Comuniştilor şi aliaţilor lor, şi păcăliţilor creştini, nu le ramanea decat sa ii urmeze religios „Evangheliei” lui Lenin, a minciunii şi înşelăciunii, de atunci.

Celebrul Anatolii Golitsin, care a expus planul strategic cu raza lunga de actiune, de la Kremlin, de înşelăciune, a amintit în lucrarea sa din 1984, „Noi minciuni in locul celor vechi”, o parte dintre conferintele de strategie, comuniste, care vizau "folosirea creştinilor, pentru promovarea obiectivului lumii Socialismului:

Conferinţa de Pace Creştina, compusa din liderii est-europeni ai Bisericii, dateaza din perioada de formulare a politicii [1958]. Ea a jucat un rol activ în influenţarea Bisericilor occidentale, în interesul acestei politici.

Cel de-al doilea Congres al Tuturor Crestinilor pentru Apararea Pacii, care a avut loc la Praga, în iunie-iulie 1964, a atras o mie de delegaţi, inclusiv reprezentanţi ai Budismului si Islamismului, dar si ortodocsi, catolici, anglicani şi protestanti. Discursul introductiv a apartinut lui Gromadka din Cehoslovacia, preşedinte al Conferinţei de Pace Creştine. Vorbitorii din Lumea a treia au inclus unul din Madagascar şi unul din Uruguay. Congresul a făcut apel la toţi creştinii, pentru dezarmare, independenţă şi de eradicarea foametei.

Cehoslovacia era, la acel moment, desigur, o ţară comunistă, în spatele Cortinei de Fier, iar Praga a fost una dintre bazele cele mai importante operationale ale KGB-ului. Concomitent cu aceste eforturi de subminare a Creştinismului, Golitsin subliniază ca printre strategiile comuniste s-au numarat, de asemenea, metode similare şi organizarea de conferinţe si pentru recruţii lor (dintre care unii au fost dedicati agenţilor sovietici, alţii pur şi simplu oportunişti), din Islam şi Budism. Golitin continua: Marea Enciclopedie Sovietică, care a înregistrat în 1972 Consiliul Mondial al Bisericilor a fost convertita de la o orientare "pro-occidentala" la una "progresivă" in politicile sale de pace, dezarmare şi in aspectele conexe. Aparatorii ferventi ai Conferinţei de Pace Crestine si altii care erau de părere că Creştinismul şi Comunismul au fost aliaţi naturali în sprijinul mişcării de eliberare naţională, au impins Consiliul Mondial al Bisericilor sa furnizeze fonduri pentru mişcările de gherilă africane, inclusiv pentru Frontul Patriotic Rhodesian, considerat a fi responsabil de masacrul din 1978.

Frontul Patriotic Rhodesian, la care face referire Golitsin, era un grup terorist, condus de Joshua Nkomo. Avea Armata-sovietica, Instruirea-Cubaneza şi Marxism-Leninismul in orientare. El a torturat şi a ucis rhodesieni negri si albi. La fel, Organizaţia Sud-Vest Populară a Africii (SWAPO), din Namibia, pe care Consiliul Mondial al Bisericilor, de asemenea, cu generozitate, a finantat-o cu fonduri de la creştini, involuntar.

Iar cântecul rămâne acelaşi: Matei Modine, Tim Yeager, Cornell West, Arthur Waskow şi restul corului lui „Iisus a fost comunist”, fredoneaza aceleaşi imnuri rosii, care se foloseau cu multe generatii in urma. Rezultatele, aşa cum sunt catalogate în masiva Carte Neagră a Comunismului: crime, teroare, represiune (1999, Harvard University Press), au fost munţi de cadavre, suferinţe de neimaginat şi tortură, iar represiunea brutală… pe o scară globală de nevisat pana la acea data – conchid articolele presei americane, dupa cum informeaza in exclusivitate pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe.

– un articol, pentru agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe de: contributor KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.