Cultele minoritare crestine grecesti, aflate “in fata dezastrului” creat de adancirea crizei economice

adventisti greci Un cunoscut reprezentant al protestantilor greci a avertizat in aceste zile că cultele minoritare "se afla in fata unui dezastru", ca urmare a agravarii crizei economice din aceasta tara, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

"Impozitarea exagerata, rata ridicată a şomajului şi toate dificultăţile noastre ne conduc spre un adevarat colaps", a declarat Dimitrios Bukis, secretar general al Bisericii Evanghelice Grecesti, care numara 29 de congregaţii, în două sinoade regionale, în Grecia, şi alte cateva comunităţi peste hotare.

"Noi nu primim sprijin din partea statului, fiind complet dependenti de membrii noştri, şi suntem deja lipsiti de pastori, deoarece nu ni-i mai putem permite. Pastorii care au mai ramas trebuie sa se ocupe de toate, intrucat nu putem angaja personal, astfel încât unele congregaţii vor ajunge sa ramana fără nicio îngrijire spirituală", a mai spus acesta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.