Prima vizita a Patriarhului Theodoros al II-lea al Alexandriei, in Sierra Leone

Patriarhul Theodoros al II-lea al Alexandriei in Sierra Leone Pentru prima dată, Papa si Patriarhul Alexandriei, Theodoros al II-lea, a oficiat Sfanta Liturghie în capitala Sierra Leone, la Catedrala Sfantul Elefterie.
Impreuna cu acesta au slujit Mitropolitul de Accra şi mai multi clerici locali.

Patriarhul s-a adresat cu aceasta ocazie credincioşilor, printre care s-au aflat cateva sute de copii, şi i-a chemat pe toţi să uite de divizarile şi consecinţele războiului civil, privind spre viitor cu optimism şi cu dragoste fata de Dumnezeu şi de oameni.

La sfârşitul Liturghiei, Patriarhul a sfintit clădirile scolii aflate in proprietatea acestei prime biserici ortodoxe pe acest pamant, situate in imediata vecinatate a catedralei din centrul oraşului.
Cei 1800 de elevi, băieţi şi fete, l-au salutat pe Patriarh cu entuziasm. Cu acest prilej, Patriarhul a multumit Fratiei Ortodoxe Misionare din Salonic, care a sprijinit construirea catedralei şi a şcolii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.