publicat în: Arhivă

Crestinii l-au ajutat pe Presedintele El Salvadorului sa isi ceara scuze oficial pentru masacrul din 1981

Memorialul Victimelor masacrului din El Salvador - Mozote 1981 LONews Conform materialelor primite de la membri-abonaţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în El Mozote, la 20 de ani de la sfârşitul războiului civil din El Salvador, Preşedintele Mauricio Funes şi-a cerut scuze în mod public pentru masacrul din 1981, când au fost ucişi civili, de către trupele armatei.

Conform programului său, intitulat “Comunicare pentru Pace”, Asociaţia Mondială pentru Comunicare Creştină, cu sediul la Toronto, a sprijinit mai multe proiecte de film documentar şi o serie de ateliere de lucru în El Salvador, în ultimii ani. Prin toate acestea, ea a reuşit să câştige acceptarea publică a necesităţii de împăcare cu trecutul violent al acestei ţări, informeaza Serviciul de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Masacrul din Mozote a avut loc în satul El Mozote şi în împrejurimi, in Departamentul Morazan, în data de 11 decembrie 1981, atunci când forţele armate salvadoriene, instruite de către armata Statelor Unite, au ucis între 200 şi 1000 de civili, într-o campanie anti-gherila, in timpul Războiului Civil al Salvadorului.