publicat în: Arhivă

(VIDEO) `So Beautiful or So What` – Paul Simon isi continua, si mai evident, calatoria sa spirituala

Paul Simon isi continua calatoria spirituala LONews Într-o carieră care s-a extins pe o perioadă de jumătate de secol, muzicianul american Paul Simon spune că a existat întotdeauna o dimensiune spirituală a operei sale, informeaza Serviciul de presa LONews.

În aceeaşi iddee, însă, referinţele religioase evidente din cel mai recent album al acestuia, "So Beautiful or So What", sunt surprinzătoare chiar şi pentru autorul lor. Sunt cântece despre Dumnezeu, despre îngeri, despre creaţie, despre pelerinaj, despre rugăciune şi viaţa de apoi.

Paul Simon mărturiseşte, cu ocazia lansării, că temele religioase nu au fost intenţionate – mai ales că “el nu se descrie pe el însuşi ca fiind religios”.

Dar, într-un interviu acordat publicului american prin intermediul Serviciului de Programe de Radiodifuziune "Noutăţi Săptămânale din Religie şi Etică", acesta recunoaşte că domeniul spiritual îl fascinează, mai informeaza Serviciul de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Paul Frederic Simon (n. 13 octombrie 1941) este un cantautor american, cunoscut pentru succesul avut în trupa Simon & Garfunkel începând din 1965, alături de Art Garfunkel. Paul Simon a scris majoritatea cântecelor formatiei, incluzând trei care au ajuns pe primul loc în topul single-urilor din SUA – "The Sounds of Silence", "Mrs. Robinson" si "Bridge over Troubled Water".

În 1970, în culmea succesului, Simon și Garfunkel s-au despărțit iar Simon și-a început cariera solo de succes, înregistrând trei albume foarte apreciate în următorii cinci ani. În 1986 a lansat Graceland – un album inspirat de muzica Township Sud Africană ce a sprijinit mișcarea anti-apertheid.

Pe lângă muzică, Simon a scris și jucat în filmul One Trick Pony în 1980 fiind și coscenarist al muzicalului de pe Broadway, The Capeman din 1998. Pentru activitatea sa atât solo cât și colaborativă, Simon a câștigat 13 premii Grammy printre care premiul pentru întreaga activitate. În 2001 a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame.