Catedrala Arhiepiscopala din Valcea, in duminica Sfintilor Parinti de la Sinodul I Ecumenic

Catedrala Arhiepiscopala din Valcea, in duminica Sfintilor Parinti de la Sinodul I Ecumenic 2012 slide În Duminica a VII-a după Paşti (a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic), in ziua de 27 mai 2012, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Sfântul Antim Ivireanul”, a Catedralei Arhiepiscopale, condusă de Prof. Marian Cristian Stroe.

La sfârșitul slujbei, Părintele Protosinghel Sebastian Mihalcea, Eclesiarhul Catedralei, a ţinut un cuvânt de învăţătură, în care a vorbit despre importanţa mărturisirii dreptei credinţe, în vederea dobândirii mântuirii, subliniind totodată aportul deosebit pe care l-au avut în formularea explicită a credinţei despre Sfânta Treime, cei 318 părinţi participanţi la Sinodul I Ecumenic de la Niceea, din anul 325.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim i-a binecuvântat pe credincioși și le-a mulțumit pentru prezența în număr atât de mare la slujbă. Înaltpreasfinţia Sa a participat alături de credincioșii râmniceni și la slujba Vecerniei cu Litie, săvârșită la Catedrala Arhiepiscopală, sâmbătă seara.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, un articol de: contributor Arhid. Cristian-Ioan Cioteanu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.