Bisericuta monument istoric din Manastirea Camaraseasca a fost redata cultului

Bisericuţa monument istoric „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a Mănăstirii gorjene „Sfântul Ioan Botezătorul – Cămărăşeasca” a fost târnosită in ziua de 8 noiembrie 2011, de catre Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, conform unor informatii transmise de Patriarhie.

Lăcaşul de cult, construit din lemn, datează din jurul anului 1740. Acesta a fost reamplasat în curtea mănăstirii, anul trecut, după ce a fost adus de la Parohia Pojogeni, dupa cum informa la acea data Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe (vezi ARHIVA).

Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul – Cămărăşeasca” este aşezată pe malul drept al râului Gilort, la nord-est de oraşul Târgu-Cărbuneşti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.