Comunitatile religioase thailandeze, incearca rezolvarea crizei provocate de inundatii

Comunităţile religioase din Thailanda răspund în faţa crizei din urma inundaţiilor cauzate de ploile musonice abundente din ultimele trei luni.

Cel puţin 373 de persoane au fost raportate ca fiind decedate, inundaţiile ajungând, după cum am mai informat în ediţiile trecute ale revistei Monitor Lacasuri Ortodoxe, şi în capitala Bangkok.

Buddhadharma, un centru budist de informare, ne-a informat că Wat Sa Ket, sau "Templul de pe Muntele de Aur", din Bangkok, oferă suport, găzduire şi consiliere victimelor inundaţiilor.

Organizată în colaborare cu Oficiul Naţional al Budismului, iniţiativa, intitulată “Dharma pentru Reabilitare Mentală a Victimelor Inundaţiilor”, mobilizează aproximativ 200 de călugări, cu formare în psihologie budistă şi în consiliere, în diferite zone evacuate.

Bisericile musulmane, catolice, anglicane şi rus-ortodoxe sunt, de asemenea, implicate în rezolvarea crizei provocate de inundaţii, mai informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.