PS Parinte Timotei, in parohia Sfintii Doctori fara de arginti, Cosma si Damian – Vitoria Gasteiz, Spania

Marti 1 noiembrie 2011, s-a sarbatorit Hramul Parohiei “Sfintii Doctori fara de arginti, Cosma si Damian” din Vitoria Gasteiz, Spania, informeaza de la locul desfasurarii evenimentului, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, printr-o scrisoare trimisa pe adresa redactiei, Prezbitera Daniela Ursu.

Sute de români au participat la Sfanta Liturghie si au avut bucuria de a primi binecuvantarea Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei.

Preasfinţia Sa a fost primit în mod tradiţional românesc, de copii îmbrăcaţi în portul nostru popular, cu, paine, sare şi flori, arătând astfel importanţa acordată momentului şi preţuirea pe care românii o au faţă de obiceiurile moştenite din strămoşi, pe care nu le uită nici chiar la mii de kilometri de ţara lor.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie arhierească şi i-a îndemnat pe cei prezenţi “să urmeze exemplul sfinţilor ocrotitori ai parohiei lor, Cosma şi Damian, luând de la ei generozitatea cu care şi-au ajutat semenii, fără să aştepte nimic în schimb. Pe lângă cunoştinţele de medicină, aceşti doi sfinţi au primit de la Dumnezeu darul tămăduirii trupeşti şi sufleteşti, refuzând vreo răsplată pentru tot binele pe care, cu harul lui Dumnezeu, îl făceau. Aşa trebuie să fim şi noi, să dăruim din tot ceea ce primim, pentru a ne câştiga veşnicia".

Credinciosii au experimentat aceasta idee, “facand dar din dar”, pentru infrumusetarea si sustinerea Sfintei Biserici, inca de la infiintarea parohiei.

La slujba hramului, Prea Sfintitul Episcop Timotei a fost însoţit de toţi preoţii din Protopopiatul Misionar de Nord Vitoria-Gasteiz, alături de părintele protopop Radu Ursu, care este şi parohul din Vitoria.

Dupa Sfanta Liturghie s-a oferit celor prezenti o agapa prin sprijinul si jertfele credinciosilor, mai informeaza Serviciul de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Prezbitera Daniela Ursu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.