Bisericile din Sudan raman unite, in ciuda divizarii tarii

Conform datelor primite de la corespondenti-abonati aflati in zona Nairobi, Kenya, in ciuda votului, din acest an, pentru independenţa Sudanului de Sud, Bisericile din Sudan şi din Sudanul de Sud au decis să rămână totusi unite, în principal pentru a ajuta cultul in faţa majorităţii musulmane sudaneze.

Episcopii Bisericii Romano-Catolice, în data de 28 octombrie 2011, au aprobat păstrarea unei Conferinţe (Adunări) care să cuprindă cele două state, pornind de la istoria comună şi de la "foarte puternicele legături inter-umane, din practică”.

În luna iulie 2011, Biserica Episcopală (Anglicană) a decis si ea să rămână “un singur trup”, cel puţin pentru următorii doi ani, iar Consiliului Sudanez al Bisericilor, de asemenea, a hotărât că nu se va diviza, mai informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.