Regatul Unit permite ceremoniile religioase, in cazul partenerilor gay (LGB)

Conform datelor de ultimă oră, primite de la abonaţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în Canterbury, Anglia, cuplurilor de acelaşi sex li se va permite să aibă parte de “slujbe de parteneriat” în locaşuri de cult din Anglia şi Ţara Galilor, după cum a declarat Ministrul Egalitatii, Lynne Featherstone, în Parlament.

"Guvernul se declară, astfel, în avansarea egalităţii pentru oamenii LGB (lesbiene, gay, bisexuali), şi pentru garantarea libertăţii de religie, pentru oamenii de toate credinţele. Niciun grup religios nu va fi nevoit să găzduiască un astfel de parteneriat, dar, pentru cei care doresc să facă acest lucru, el a devenit posibil. Este un pas important înainte", a mai spus aceasta, informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.