Dupa tragediile din Kenya, liderii religiosi lanseaza un apel la schimbare

Conform materialelor oferite de abonaţi aflaţi în zona Nairobi, Kenya ar trebui să îi strămute imediat pe oamenii care locuiesc în zone cu un risc ridicat la dezastru.

Declaraţia aparţine Arhiepiscopului anglican Eliud Wabukala, urmând unei serii recente de tragedii, care a zguduit ţara din Africa de Est.

"Facem un apel insistent către guvern, să ia măsuri decisive şi ferme şi să îi mute pe cei care locuiesc de-a lungul conductelor petroliere (acolo unde mai mult de 100 de persoane au murit, în data de 12 septembrie 2011, în urma unei explozii şi a unui incendiu), sau în alte zone cu risc ridicat, pentru a evita repetarea unor astfel de catastrofe în viitor”, a spus Wabukala în data de 30 septembrie.

Discuţia a avut loc, în prezenţa reporterilor, la reuniunea Sinodului local bisericesc, în Catedrala Tuturor Sfintilor "din Nairobi, informeaza Serviciul de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.