Arta, pentru depasirea barierelor dintre palestinieni si israelieni

foto Pedro Luiz raota - prin fereastra    Studenţii palestinieni şi israelieni se folosesc de artă pentru a creea o punte destinata traversarii diferenţelor, informeaza Serviciul de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Conform datelor primite de la membri-corespondenţi aflaţi în Ierusalim, deşi liderii lor pot manifesta dezacorduri politice atunci când vine vorba de confruntări directe, unul faţa de celălalt, un grup de studenţi israelieni şi palestinieni au învăţat că se poate comunica prin artă.

   "Înainte, vedeam arta ca fiind nimic altceva decât un simplu hobby, dar observ acum ca prin artă se pot conecta chiar şi oamenii care au idei preconcepute şi prejudecăţi unii împotriva altora", declară un elev israelian, în vârstă de 14 ani.

   Nova Zir s-a numărat printre cei 50 de elevi ai clasei a opta şi a noua, proveniti din Şcoala Înaltă a Universităţii Ebraice din Israel, Liceul palestinian Al-Quds pentru fete şi Liceul Ibn Khaldoun de băieţi – toate trei, participante la proiectul, incheiat la jumatatea lunii septembrie 2011, care a durat doi ani de zile, numit “Prin fereastră", informeaza serviciul de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.