Dialogul interconfesional cunoaste o participare crescuta in Ierusalim

Imagini de pe culoarele cladirii in care se desfasoara Simpozionul Liderii religioşi din Ierusalim sunt mai dispuşi decât oricând altcândva să ia parte la un dialog cu membrii altor culte, în ciuda turbulenţelor politice în creştere în regiune, a declarat Daniel Milo, director al Centrului pentru Etică din Ierusalim.

Declaraţia a fost făcută înainte de începerea celei de-a treia ediţii a Simpozionului anual Interconfesional şi Etic, programat pentru data de 14 septembrie 2011.

Liderii religioşi şi-au dat acum seama "că o altă alternativă la dialog nu mai este acceptată", a declarat Milo, menţionând că participarea la simpozionul anual, care dezbate problema noilor provocări interconfesionale, a crescut în ultimii trei ani.

Cu toate acestea, a mai recunoscut el, unii lideri religioşi palestinieni din Ierusalimul de Est au refuzat invitaţia din acest an, în mare parte din cauza presiunilor interne ale Comunităţii, informeaza, conform materialelor primite din Ierusalim, serviciul de presa LONews.

– traducere, interpretare si redactare: Ing. Catalin Ion

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.