Intr-o zona a Indoneziei, bisericile crestine sunt interzise pe strazile cu nume islamic

Walikota-Bogor-Diani-Budiarto Conform datelor primite de la abonati-corespondenti aflaţi în zona Wellington, Noua Zeelandă, un nou caz de intoleranţă religioasă s-a înregistrat în cea mai mare ţară majoritar-musulmană din lume, informează Agenţia de ştiri Lacasuri Ortodoxe.

Un primar indonezian sfidează hotărârile instanţei şi emite un decret prin care este interzisă înfiinţarea unei biserici creştine pe vreuna dintre străzile care poarta nume islamic.

Membrii Bisericii indoneziene creştine Yasmin Taman, din oraşul Bogor al Javei de Vest, sunt încă forţaţi, deşi au trecut trei ani, să se închine pe trotuar în afara clădirii pe care o deţin, sub protecţia poliţiei.

Administraţia din Bogor, prin primarul Diani Budiarto, a revocat permisul de funcţionare a clădirii bisericii şi a sigilat clădirea, din motiv că ea se află pe o stradă ce poartă nume islamic, mai informează Agenţia de ştiri Lacasuri Ortodoxe.

– traducere interpretare si redactare: Ing. Catalin Ion

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.