publicat în: Arhivă

Ziua BULGARIEI (4) la FDFAC 2011: Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara – editia II, Dunarea

FDFAC O alta zi, o alta tara prezenta in festival.

La Cetate, duminica este ziua dedicata Bulgariei, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, partener media oficial al evenimentului.

In programul cinematografic sunt prezente documentare bulgare recente de mare succes precum „Faraoni de beton (2010, regia Iordan Todorov) despre tiganii bogati si cavourile lor luxoase si „Tarziu acasa (2010, regia Maria Averina si Iordan Todorov) despre un camin de batrani. Iordan Todorov a venit la Cetate inca din prima zi de festival, alaturi de Antonia Kovaceva, presedinta Asociatiei Criticilor de Cinema din Bulgaria.

Ziua de duminica se incheie cu multipremiatul film bulgaresc “Piese rasaritene/ Iztochni piesi/ Eastern Plays” (2009, Bulgaria- Suedia, regia Kamen Kalev).

Doi frati instrainati se intalnesc cu ocazia atacului asupra unei familii de turci. Georgi a aderat la un grup neonazist, iar Itso a salvat familia si se intreaba daca frumoasa turcoaica il va face sa evadeze din viata sa trista. Doar o noua intalnire ii poate face pe cei 2 frati sa inteleaga ce doresc de la viata.

Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara se desfasoara in acest an in perioada 18-27 august, in Portul Cultural Cetate (langa localitatea Cetate, in zona Calafat).

Evenimentul este organizat de Asociatia “Film Romania” (AFR) si Fundatia Pentru Poezie “Mircea Dinescu”, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si Institutului Cultural Roman.

Alte materiale FDFAC 2011 gasiti dand click aici: AFISFDFAC2011FestivaluldegustatorilordeFilmsiArtaCulinaraMirceaDinescu-162x150.

Susţinut de Consiliului Judeţean Dolj, primăriile Cetate şi Calafat.
Sponsori: ING, Metro, Boromir, Eurolines, Hotel "Panoramic".

Parteneri Media: Agenţia de Ştiri Lăcaşuri Ortodoxe, Realitatea TV, Radio România Cultural, RFI, Şapte Seri, Observatorul Cultural, ArtActMagazine, videofil.ro, port.ro, metropotam.ro, cinefan.ro, ziare.com, realitatea.net, calendarevenimente.ro, andemmotion.ro, euro-cinema.ro.