PS Parinte Nicodim a slujit in parohia Izvoarele – Drobeta Turnu Severin

in Duminica Vamesului si Fariseului, in ziua de 24 ianuarie 2010, Prea Sfintitul Parinte Nicodim
Episcopul Severinului si Strehaiei a slujit Sfanta Liturghie in parohia Izvoarele, protoieria Drobeta Turnu Severin Sud. Parohia este pastorita din 1978 de parintele Aurel Totoroanta.


,,Satul nostru Izvoarele a avut de-a lungul timpului nu mai putin de 5 biserici, incepand de la prima bisericuta din lemn de la 1711 pana la cea de astazi care a fost zidita la 1912, cu cheltuiala Bancii Comerciale din Turnu Severin unde era presedinte Theodor Costescu, fost director al Liceului Traian, iar ca director al Bancii domnul Ion Giurascu. Caramida si varul au fost donate bisericii de domnul Iancu Boceanu, proprietar din acest sat, iar pictura si odoarele s-a facut pe cheltuiala locuitorilor acestui sat si s-a sfintit pe data de 11 octombrie 1931 in zilele Episcopului Vartolomeu al Ramnicului si Noului Severin, fiind ca protoiereu al Judetului Mehedinti PC. Pirligras, iar pr. paroh Ilie T. Ioan” – a declarat pentru Radio Lumina, parintele paroh Aurel Totoroanta, citat de site-ul oficial al Episcopiei Severinului si Strehaiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.