A fost lansata cartea: Influente ale picturii bizantine in bisericile din judetul Olt

Ieri, 27 ianuarie 2010, a avut loc lansarea cartii „Influente ale picturii bizantine in bisericile din judetul Olt“, avandu-l ca autor pe Viorel Chirea.

Lansarea a avut loc la Galeria „Artis“ a Muzeului Judetean, incepand cu ora 11.00.


„Lucrarea lui Viorel Chirea reprezinta o contributie la cunoasterea influentei artei bizantine asupra picturii din bisericile judetului Olt. Lucrarea consacra un capitol trecerii in revista a sapte locasuri de cult pe care le considera reprezentative pentru judet, la care se adauga si biserica paleocrestina de la Sucidava“, a precizat ieri Laurentiu Gutica, directorul Muzeului Judetean, pentru publicatia Gazeta de Olt .

Viorel Chirea s-a nascut in 1970 la Caracal, a absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea din Craiova, iar in prezent este referent artistic la Sectia de Arta Plastica a Centrului Cultural „Radu ?erban“ din Caracal. Autorul este atat pictor de biserici cat si fotograf, se specifica in publicatia amintita, citata de Episcopia Slatinei.

KSLCatalin – Lacasuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.