Sanctitatea Sa Bartolomeu I, prezent astazi in Biserica comunitatii romanesti din Turcia – Sf. Paraschevi

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, a fost prezent astazi, 26 iulie 2010, la Biserica Sfintei Mucenite Paraschevi din Constantinopol (Istanbul, Turcia). Aceasta Biserica si-a sarbatorit astazi hramul si este data spre folosinta de Patriarhia Ecumenica, Comunitatii Ortodoxe Romane din Turcia.

©Rredactare: Teo-CHristian pentru Lacasuri Ortodoxe®


in fiecare an, la Istanbul, in ziua de 26 iulie 2010, crestinii ortodocsi romani si greci se inchina Sfintei Mucenite Paraschevi, tamaduitoarea de boli oculare, in Biserica Sfanta Mucenita Paraschevi – Pikridion, din Arhiepiscopia de Constantinopol, o frumoasa si veche biserica bizantina, rectitorita de sfantul domnitor martir Constantin Brancoveanu la anul 1692.

Sfanta Liturghie a fost oficiata aici incepand cu orele 10:00, la Biserica Sfanta Mucenita Paraschevi – Pikridion a Comunitatii Ortodoxe Romane din Turcia in prezenta Sanctitatii Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol. La acest eveniment a fost prezent si preotul comunitatii elene, parintele Prodromu.

Dupa Sfanta Liturghie, in trapeza Comunitatii Ortodoxe Romane s-a praznuit hramul Sfintei Mucenite Paraschevi, ocazie cu care Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, in cuvantul sau s-a adresat celor prezenti, subliniind semnificatia sarbatorii. Totodata, in cuvantul Sanctitatii Sale au fost evidentiate bunele relatii dintre Patriarhia Ecumenica si Biserica Ortodoxa Romana, anuntand faptul ca in luna octombrie a acestui an va face o vizita in Romania.

in incheierea alocutiunii Sanctitatea Sa a adresat multumiri si salutari Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, dupa cum ne informeaza parintele Vlad Sergiu Marcel, parohul Comunitatii Ortodoxe Romane din Turcia.

Centrul de Presa al Patriarhiei Romane

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 28/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.