COMUNICAT PATRIARHIA ROMANA: Bisericile se construiesc in primul rand cu banii credinciosilor darnici

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane ne informeaza:

"intrucat apelul Patriarhiei Romane din 12 mai 2010 pentru continuarea lucrarilor de construire a bisericilor incepute si demararea executiei celor deja proiectate a fost interpretat tendentios de unii jurnalisti si comentatori, tinem sa precizam:


Contributia din partea Statului roman la construirea de biserici este mica in comparatie cu efortul financiar al credinciosilor. Ca atare, apelul Patriarhiei Romane nu a fost adresat in principal autoritatilor de Stat, ci s-a dorit a fi mobilizator in primul rand pentru clerul si credinciosii implicati in construirea de locasuri de cult in aceasta perioada dificila din punct de vedere financiar-economic prin care trece Romania.

Argumentarea noastra principala este de ordin spiritual, si anume, in situatie de criza economica majora problemele sociale se pot rezolva doar printr-o puternica motivatie spirituala, izvorata din credinta puternica, rugaciune intensa si cooperare comunitara credibila, care nu desparte si nu pune in opozitie viata spirituala si activitatea sociala. Orice criza majora este in ea insasi un timp de judecata pentru unele stari si actiuni gresite, dar si un indemn la orientare mai inteleapta in viata persoanei si a societatii."

Un comentariu audio, dand click aici: .

Comentariul scris, aici: .

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 18/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.