Papa Benedict al XVI-lea va vizita Malta, in perioada 17 – 18 aprilie 2010

Lacasuri Ortodoxe: din Valletta / Malta
Papa Benedict al XVI-lea va vizita Malta, in perioada 17 – 18 aprilie 2010

Papa Benedict al XVI-lea va calatori in Malta, in perioada 17 – 18 aprilie 2010, a anuntat sambata, 14 noiembrie 2009, din Valletta, Arhiepiscopul de Malta, Monsegnor Paul Cremona.


Aceasta vizita va marca 1.950 de ani de la naufragiul Sfantului Apostol Pavel pe insula, care a si condus de altfel la formarea crestinismului in Malta.

Potrivit Faptelor Apostolilor, deplasandu-se din Tara Sfanta in Roma, unde urma sa fie judecat ca rebel politic, Sfantul Pavel a naufragiat in Malta, in jurul anului 60 dupa Hristos. El a devenit de atunci patronul spiritual.

Papa Benedict al XVI-lea va ajunge aici la o zi dupa ziua de nastere (a 83-a aniversare) si va parasi insula la o zi inainte de implinirea a 5 ani de alegerea sa ca Papa.

Detalii cu privire la vizita nu au fost dezvaluite, dar am aflat din unele surse ca Papa, care va sosi la amiaza, se va intalni cu autoritatile locale, urmand sa viziteze Pestera Sfantului Pavel, in satul Rabat (nordul insulei) .

A doua zi, Papa va oficia o messa in aer liber, inainte de intalnirea cu tineretul catolic. El va parasi insula in seara zilei de duminica.

De cand a devenit Papa, in 2005, Benedict al XVI-lea a intreprins treisprezece vizite apostolice in afara Italiei.

Aceasta va fi a treia vizita a unui Papa in Malta, dupa cele doua ale Papei Ioan Paul al II-lea, in 1990 si 2001.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.