Vaticanul saluta relatiile bune cu Serbia si cu Biserica Ortodoxa

Lacasuri Ortodoxe: din Roma
Vaticanul saluta relatiile bune cu Serbia si cu Biserica Ortodoxa

Vaticanul a salutat "bunele relatii bilaterale" cu Serbia, precum si existenta unui dialog "pozitiv" cu Biserica Ortodoxa, in urma unei intalniri care a avut loc sambata 14 noiembrie 2009, intre Benedict al XVI-lea si Presedintele sarb Boris Tadic, a anuntat Vaticanul intr-o declaratie.


In timpul discutiilor care au avut loc intr-o "atmosfera extrem de cordiala", reprezentantii celor doua state,, au discutat, in special, despre "provocarile regionale-cheie si calea spre integrarea deplina a Serbiei in Uniunea Europeana".

Vaticanul a subliniat "ajutorul pe care Biserica Catolica doreste sa il ofere societatii sarbe”.

El a anuntat, de asemenea, despre existenta unui "dialog pozitiv cu Biserica Ortodoxa, in special in contextul comemorarii din 2013, a Edictului de la Milano emis de imparatul Constantin, nascut in Nis (sudul Serbiei) "

Tadic a vizitat Italia, timp de trei zile, in fruntea unei delegatii importante.

in timpul acestui summit, Italo-sarb, delegatii sarbi si italieni au semnat mai multe acorduri in cadrul unui parteneriat "strategic", in special in domeniul energiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.