Timp de 40 de ani, preotii unei comunitati evanghelice din Germania au stat in taina cu banii enoriasilor, in banca

Germania indignata, remarca astazi, 21 ianuarie 2011, postul de radio Deutsche-Welle: "timp de 40 de ani preotii unei comunitati evanghelice, care s-au plans ca nu mai au fonduri si au starnit mila enoriasilor", aveau de fapt sa ii inmulteasca in taina intr-o banca privata.

©articol si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian


Suma ascunsa de serviciul contabil a atins valoarea de 1,5 milioane marci germane, contul de depozit fiind deschis la o banca privata din Hamburg, inca din anul 1967.

Ideea acestei depuneri a apartinut, dupa cum informeaza DW, prelatilor bisericii evanghelice din comunitatea germana Herford.
Actiunea prelatilor a fost data in vileag chiar de proaspatul instalat sef al sinodului local (din 2009) care s-a decis sa nu asculte de cei mai in varsta care tineau cu strasnicie secretul. Acesta a sesizat imediat fiscul german si procuratura.

Ultimul extras de cont pe care aveau sa-l mai vada reprezentantii Bisericii avea inscris pe el, dupa ani de acumulare a dobanzilor, suma de… 49,7 milioane euro. O ancheta este in curs de desfasurare.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 51/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.