(Medvedev si Christian Wulff) Guvernul rus va contribui la promovarea dialogului inter-religios

Medvedev si Christian Wulff in Moscova cu sotiile (Getty Image) Guvernul rus va contribui la promovarea dialogului inter-religios
Lacasuri Ortodoxe: din Moscova

Presedintele rus Dmitri Medvedev a declarat ca sprijina masurile luate in vederea promovarii unui dialog puternic inter-confesional, inclusiv in Caucazul de Nord, conform unui raport Interfax.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Statul va sprijini acest proces, in mod natural. Acesta nu va interveni in activitatea religioasa, dar va crea toate conditiile necesare, care sa le permita oamenilor de orice credinta sa se inchine in mod liber", a declarat Medvedev la o conferinta de presa sustinuta dupa discutiile cu presedintele german Christian Wulff, la Moscova, marti, 12 octombrie 2010.

Medvedev si Christian Wulff in Moscova cu sotiile (Getty Image)

"Ca orice alta tara, si tara noastra s-a confruntat cu acte de extremism religios, folosindu-se si aici o echilibristica pseudo-religioasa pentru atingerea unor obiective politice", a spus presedintele rus.

"Nu putem ramane indiferenti fata de asta, si urmaresc, indeaproape, toate procesele din acest domeniu. Situatia din Caucazul de Nord reprezinta, cu siguranta, cea mai mare problema pentru noi", a mai spus el.

"Din motive diverse, s-au nascut contradictii in Caucazul de Nord, la un moment dat. S-au folosit diferite metode in restabilirea dialogului inter-confesional normal", a spus Medvedev.

in Caucazul de Nord traiesc atat musulmani cat si crestini, a precizat presedintele.

"Desigur, dialogul lor ar trebui sa fie normal si productiv, in special in calitate de reprezentanti ai unor religii diferite care au trait alaturi de secole si au obtinut rezultate foarte bune", a mai spus el.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.