Biserica Ortodoxa Rusa: spre 40 de milioane de enoriasi, tineri in Biserica si familii ortodoxe “mai studiate” cu 5% decat restul…

Numarul enoriasilor permanenti in Rusia ar putea ajunge la 40 de Rusia kirill si tinerii - familie si putinmilioane de persoane in urmatorii 20 de ani.

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii a citat mai multe date statistice, afirmand ca numarul enoriasilor permanenti ai Bisericii Ortodoxe Ruse din Rusia va creste, probabil, pana la 40 de milioane de persoane, in urmatorii 20 de ani.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Unele previziuni statistice spun ca, daca lucrurile vor merge ca in prezent, in acesta tara vor exista peste 40 milioane de enoriasi permanenti, in douazeci de ani", a declarat Patriarhul Kiriil marti, 12 octombrie 2010, la o conferinta de presa tinuta in Moscova, desi a cerut ca atentia sa nu se mute pe cifre, ci sa se urmareasca mentinerea starii de lucru.

Rusia kirill si tinerii - familie si putin

Patriarhul Kirill a mai remarcat ca turma Bisericii Ortodoxe Ruse a devenit, recent, si mai tanara. Cand slujea ca ipodiacon (in anii 1960, conform Interfax), vedea doar 4-5 tineri printre enoriasii bisericii, in zi de sarbatoare, insa astazi situatia s-a schimbat radical.

"Cand oficiez slujbele sfinte, mai ales de sarbatori, in noaptea de Pasti, sunt impresionat sa nu vad doar persoane in varsta, sau oameni de varsta mijlocie, ci sa vad oameni exact in proportiile in care ii vad si pe strada", impartaseste Patriarhul din impresiile sale.

Printre alte date statistice, Patriarhul s-a referit si la informatiile referitoare la nivelul de educatie din familiile ortodoxe: astfel, numarul copiilor cu studii superioare, din familiile ortodoxe, este cu 5% mai mare decat in alte familii.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.