A aparut volumul: Exegeza si ermineutica biblica in operele Sfintilor Parinti Capadocieni

Cu binecuvantarea inalt Preasfintitului dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, la Editura Mitropolia Olteniei a aparut volumul „Exegeza si ermineutica biblica in operele Sfintilor Parinti Capadocieni”.

Volumul, coordonat de Conf. Univ. dr. Mihai Valentin Vladimirescu, de la Facultatea de Teologie din Craiova, este tiparit in conditii grafice exceptionale si reuneste studiile prezentate la Simpozionul National Studentesc „Exegeza si ermineutica biblica in operele Sfintilor Parinti Capadocieni”, organizat de Arhiepiscopia Craiovei si Facultatea de Teologie din Craiova, la Sfanta Manastire Tismana, in perioada 18-20 mai 2009.


in „Cuvant inainte”, inalt Preasfintitul Parinte Mitropolit Prof. Univ. dr. Irineu, Decanul Facultatii de Teologie din Craiova, arata ca „simpozionul de la Tismana si-a propus sa antreneze astfel creativitatea si puterea de sinteza a studentilor, angajand dezbateri teologice intr-un mod academic.

De asemenea, prin lucrarile alcatuite s-a oferit posibilitatea promovarii legaturilor dintre studentii si profesorii de teologie din tara. Din acest motiv, cu totii, Ierarhi, preoti si studenti am crezut si credem ca invatamantul teologic universitar trebuie sa promoveze cercetarea stiintifica, orientarea spirituala practica si sa corespunda deplin exigentelor misionare actuale ale Bisericii noastre Ortodoxe”.

Volumul cuprinde, inainte de cele douazeci si sase de studii, mesaje ale unor prestigioase cadre universitare din invatamantul teologic superior romanesc. Astfel, in mesajul sau de binecuvantare, inaltpreasfintitul Prof. Univ. dr. Laurentiu, Mitropolitul Ardealului si Decanul Facultatii de Teologie din Sibiu remarca faptul ca Simpozionul de la Tismana a reprezentat „o posibilitate unica pentru studentii teologi din intreaga tara de a-si exprima scriptic dragostea pentru teologia biblica si a-si demonstra capacitatea de expunere a unei lucrari intr-o ambianta stiintifica, tinereasca”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.