O avocata a infiintat o asociatie pentru ridicarea boicotului anti-Wagner

richard wagner Lacasuri Ortodoxe: din Ierusalim
O avocata a infiintat o asociatie pentru ridicarea boicotului anti-Wagner

O avocata israeliana, Jonathan Livni, a infiintat in aceasta saptamana o asociatie care doreste sa ridice “tabuul Israelului in cantarirea lucrarilor compozitorului german Richard Wagner” (1813-1883), geniu muzical si anti-semit notoriu.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea


"Ne-am stabilit un obiectiv in promovarea productiei operelor lui Wagner, in special in Opera din Tel Aviv, pentru a pune capat boicotarii unuia dintre compozitorii cei mai importanti ai secolului XIX", a spus pentru AFP, Livni, o avocata din Ierusalim.

Asociatia Israeliana Wagneriana a fost admisa in sanul Federatiei Internationale a Cercurilor Richard Wagner, cu sediul in Hanovra (Germania), se mandreste avocata.

Potrivit doamnei Livni, nu exista nicio interdictie oficiala in ce priveste reprezentarea lui Wagner in Israel, dar orchestrele israeliene refuza sa-l includa in repertoriul lor din cauza scrierilor sale violent anti-semite si a opiniilor sale.

Cele cateva concerte in care au fost prezentate lucrarile au suscitat controverse, cum este si cazul celui din iulie 2001, cand liderul israelian Daniel Barenboim a dirijat la Tel Aviv un fragment din "Tristan si Isolda", in fruntea Staatsoper din Berlin.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 44/2010