Colonelul Gaddafi cheama la “jihad” impotriva Elvetiei

Lacasuri Ortodoxe: din Benghazi (Libia – AFP)
Colonelul Gaddafi cheama la "jihad" impotriva Elvetiei

Numarul unu in Libia, Muammar Gaddafi, a chemat joi, 25 februarie 2010, la jihad (razboi sfant) impotriva Elvetiei, calificata ca "necredincioasa" si "apostata", ca urmare a interdictiei constructiei minaretelor in confederatie.


"Trebuie declarat jihadul prin toate mijloacele, impotriva Elvetiei necredincioase si apostate, care a distrus casele lui Allah", a declarat colonelul Gaddafi intr-un discurs in Benghazi (est), cu ocazia sarbatoarei Mouloud care comemoreaza nasterea Profetului Mohamed.

Pentru liderul libian, "jihadul impotriva Elvetia, impotriva sionismului, impotriva agresiunii straine (…) nu este terorism."

"Fiecare musulman din intreaga lume care colaboreaza cu Elvetia este un necredincios … (si este) impotriva Islamului, impotriva lui Mahomed, impotriva lui Dumnezeu, impotriva Coranului", a declarat colonelul Gaddafi inaintea a mii de oameni, citat de AFP in publicatia La croix.

Elvetienii au votat pe 29 noiembrie 2009, cu o larga majoritate, 57.5%, interzicerea minaretelor, la propunerea dreptei populiste, provocand proteste internationale.

Relatiile dintre Elvetia si Libia s-au deteriorat semnificativ dupa arestarea, in iulie 2008 la Geneva, a fiului colonelului Gaddafi, Hannibal, pe baza unei plangeri emise de doi slujitori ai acestuia, care il acuzau de maltratare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.