publicat în: Arhivă

Adunarea eparhiala a Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord – Goteborg, Suedia

Adunarea eparhiala a Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord – Goteborg, Suedia

Sambata 12 decembrie 2009, a avut loc la Göteborg, Suedia, in biserica Parohiei Ortodoxe Romane „Pogorarea Sfantului Duh si Sfintii Ierarhi Varlaam, Dosoftei si Teodosie de la Brazi, Mitropolitii Moldovei”, sedinta Adunarii Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord, prezidata de Preasfintitul Parinte Episcop Macarie.


Preotii si delegatii parohiilor tinerei eparhii, reuniti in jurul arhiereului, au avut bucuria de a participa la Taina Sfintei Liturghii ca semn al comuniunii lucratoare.

Prin aceasta Adunare Eparhiala a fost consolidata organizarea administrativa si s-a lansat procedura de inregistrare a Episcopiei Ortodoxe a Europei de Nord ca persoana juridica in Suedia.

Dintre proiectele realizate si cele de viitor, au fost evidentiate:

Centrul pentru tineret „Sfantul Voievod ?tefan cel Mare”;
Centrul de pelerinaje „Sfantul Cuvios Antipa de la Calapodesti”;
Revista „Candela Nordului”;
Proiectul pastoral si social „Consolidarea familiei” pentru sustinerea valorilor familiei crestine in societatea secularizata;
Proiectul de punere in valoare a spiritualitatii si culturii romanesti.

Membrii Adunarii Eparhiale si-au manifestat bucuria si nadejdea ca Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, va putea vizita in viitorul apropiat Episcopia Ortodoxa Romana a Europei de Nord.

Biroul de presa al Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord