Noua lege a inmormantarilor, in Romania: vor disparea bocitoarele si se vor impune inmormantarile ecologice

De la anul, ingroparea mortilor se va face ecologic, conform normelor Uniunii Europene (UE). Senatul a adoptat de curand o lege care, dupa ce va fi publicata in Monitorul Oficial, va face sa dispara si bocitoarele.


Deja, unii antreprenori de pompe funebre s-au adaptat legislatiei europene si ofera clientelei numai inmormantari ecologice.

Sicrie cu grosimea minima de trei centimetri, epuratoare pentru filtrarea aerului, haine biodegradabile si pantofi din carton, saltele absorbante care sa retina eventualele lichide pentru a nu polua panza freatica.

Pentru majoritatea romanilor, astfel de cerinte par de domeniul stiintificofantastic, atunci cand vine vorba sa-si duca mortul la groapa.

?i totusi, aceste norme, dar si multe altele, vor trebui respectate de la anul, daca autoritatile vor aproba Legea inmormantarilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.