Agca, turcul care a incercat sa-l omoare pe Papa a primit oferte de film, si editoriale

Lacasuri Ortodoxe: din Ankara
Turcul care a incercat sa-l omoare pe Papa a primit oferte de film si editura

Mehmet Ali A?ca, autor al atacului esuat impotriva Papei polonez Ioan Paul al II-lea, in 1981, a primit oferte din partea editurilor si cinematografiei, pentru apropiata sa eliberare din inchisoare, la mijlocul lunii ianuarie, a declarat ieri, duminica 10 ianuarie 2010, avocatul sau, citat de agentia Anatolia.


Turcul care a incercat sa-l omoare pe Papa a primit oferte de film si editura

"intr-adevar, Agca a primit numeroase oferte pentru proiecte de film, carti si documentare, de la "edituri importante si case de film, in mai multe tari, inclusiv in Europa si Statele Unite", a spus, fara alte detalii, Me Haci Ali Ozhan.

Mehmet Ali A?ca "va examina in detaliu ofertele, dupa eliberarea sa la 18 ianuarie si va lua o decizie dupa intalnirea cu oficialii companiilor" interesate", a adaugat acesta.

Avocatul a spus despre clientul sau, care a petrecut aproape trei decenii dupa gratii, ca este "in stare buna de sanatate, atat fizic cat si mental."

"Planuieste sa se casatoreasca si sa-si caute o mireasa", a asigurat Ozhan.

Turcul care a incercat sa-l omoare pe Papa a primit oferte de film si editura

Mehmet Ali A?ca, acum in varsta de 51 de ani, a fost inchis in Turcia, dupa extradarea sa din Italia, in 2000, pentru mai multe delicte comise inainte de tentativa de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea, in 13 mai 1981, in Piata Sfantul Petru din Roma, ranind-l serios. Motivele gestului sau, precum si identitatea potentialului sponsor raman un mister.

Fostul militant de extrema-dreapta a fost condamnat pentru uciderea in 1979 a unui renumit jurnalist turc Abdi Ipekci si pentru doua jafuri comise in anii 1970.

Turcul care a incercat sa-l omoare pe Papa a primit oferte de film si editura

Papa Ioan Paul al II-lea l-a iertat pe atacator si Italia l-a predat, in urma unei gratieri prezidentiale.

Mehmet Ali A?ca a fost transferat in 2007 de la Istanbul, in inchisoarea din Ankara.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.