Un nou atac impotriva unui lacas de cult crestin, in Malaezia

Lacasuri Ortodoxe: din Kuala Lumpur – Malaezia
Un nou atac impotriva unui lacas de cult crestin

Un nou lacas de cult crestin a fost atacat sambata, 9 ianuarie 2010, in Kuala Lumpur, pe fondul controverselor cu privire la dreptul catolicilor de a scrie cuvantul "Allah", intr-o tara in mare parte musulmana – afirma surse din politie, si religioase.


Un nou atac impotriva unui lacas de cult crestin

Ferestrele unei biserici protestante situata in sud-vestul capitalei Malaeziei au fost vizate de aruncarea unor cocteiluri Molotov care nu au facut insa victime. "Au ratat, dar unele ziduri au fost arse", a declarat pentru AFP Pastorul Philip Loke.

"Banuim ca acest atac este legat de cele precedente, dar nimeni nu a vazut nimic. Nu exista martori", a declarat seful politiei, Khalid Abu Bakar.

Trei alte biserici au fost arse si distruse in noaptea de joi spre vineri, in suburbia Kuala Lumpur.

Tensiunile au crescut in Malaezia, intrucat Justitia a acordat saptamana trecuta unui ziar local catolic autorizatia sa foloseasca cuvantul "Allah".

Un nou atac impotriva unui lacas de cult crestin

infruntand mania organizatiilor musulmane si presiunea guvernului, Inalta Curte din Malaezia a suspendat decizia sa, in ziua de miercuri, 6 ianuarie 2010. Guvernul a profitat de o decizie a Consiliului National al fatwa din mai 2008, care considera ca "Allah" pot fi folosit numai de catre musulmani in Malaezia.

Editorul ziarului catolic saptamanal, Herald, Pr. Andrew Lawrence, a denuntat campania de intimidare prin atacuri impotriva saptamanalului sau. Saptamanalul este publicat in patru limbi, cu aproximativ 14.000 de exemplare pe saptamana, intr-o tara cu 850.000 catolici.

Musulmanii reprezinta peste 60% din populatie.

Un nou atac impotriva unui lacas de cult crestin

Islamul este religia oficiala in Malaezia, tara multiculturala, des afectata de tensiunile etnice intre Malaezieni (60%), Chinezi (25%) si indieni (8%).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.