O biserica din Portland trece de la crestinism la budism, intrand de acum in proprietatea unei comunitati Zen

o biserica din portland devine centru budist O usa vopsita, mai nou in rosu, straluceste la intrarea in bisericuta alba din Nord-Estul Portland, iar interiorul descopera cateva scari din lemn, acoperite cu covoare vechi.

Aceasta cladire, care a gazduit trei congregatii in ultimii 100 de ani, este acum in curs de renovare, pentru o a patra: Comunitatea Zen din Oregon, conform informatiilor transmise de corespondenti aflati in zona, pentru Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Budistii cred in tranzitoriu, ideea ca nimic nu dureaza pentru totdeauna, ca o persoana trebuie sa incerce sa schimbe ceea ce a gasit.
Biserica, folosita incontinuu pentru mai mult de un secol, este deci in curs de restaurare, ca refugiu Zen, de catre un grup care, probabil, nici el nu va fi ultimul care va ocupa acest spatiu.

Povestea incepea in aproximativ 1891, atunci cand biserica modesta din lemn a fost construita pentru a gazdui o congregatie metodista episcopala.

Prin 1959, metodistii s-au mutat. Au venit crestinii ortodocsi ucraineni, si au montat deasupra cladirii o cruce treflata, pe turla. Prin 1968, cladirea a fost predata, insa, Bisericii Dumnezeului Celui Viu, o congregatie istorica afro-americana, care a prosperat pentru un timp.

o biserica din portland devine centru budist

Dar, in ultimii ani, membrii acesteia au scazut si ei.

in toamna anului trecut, datoriile neplatite au insemnat blocarea proprietatii bisericii, cu perspectiva scoaterii la licitatie. Astfel, aceasta a ajuns astazi in proprietatea Comunitatii Zen din Oregon, fondata in 1976, care pana in prezent organiza meditatii in locuinte particulare si in sali de yoga, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.