Procesiune in Bulgaria, pentru introducerea Religiei obligatorii in scoala

Lacasuri Ortodoxe: din Sofia

La ultima sesiune a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare s-a decis organizarea unei Procesiuni a Jertfei, la nivel national, in sprijinul introducerii obiectului de studiu obligatoriu “Religie”, in limba bulgara, in scoli. Procesiunea va fi deschisa pe 24 septembrie 2010, la Sofia.

©Traducere/i-bg si redactare: KSLCatalin pentru Lacasuri Ortodoxe®


Potrivit informatiilor aduse la cunostinta credinciosilor de mitropoliile bulgaresti, procesiunea va avea loc sub motto-ul "Educatia duhovniceasca si viitorul sanatos al copiilor nostri” si se va concentra pe dezvoltare spirituala si morala a copiilor din Bulgaria, prin introducerea studierii obligatorii a obiectului “Religie” – Ortodoxie in scolile bulgare.

Procesiunea din Capitala va porni la orele 12:00, in 24 septembrie 2010, de la Palatul National al Culturii si se va incheia in Piata Sfantul Alexander Nevskii.

Ea va fi urmata de o slujba de rugaciune si un concert de cantari religioase in fata Catedralei Patriarhale Sf. Alexander Nevskii, ramanand ca participantii sa depuna mai apoi o petitie catre Consiliul de Ministri, prin care sa se solicite cu insistenta introducerea “Religiei” – Ortodoxe in invatamantul bulgar.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 28/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.