Wednesday 23 march 2011

Premiul Spiritualitatii pentru consilierul monastic al filmului “Barbati si Dumnezeu” (Des hommes et de Dieux)

/Henry QuinsonLacasuri Ortodoxe: din Paris
Premiul Spiritualitatii Astazi a fost atribuit lui Henry Quinson, pentru cartea sa "Secret des hommes, secret des dieux", care prezinta culisele filmului lui Xavier Beauvois, caruia i-a fost consilier monastic.

Parasind pietele de pe Wall Street si din Paris, unde a fost un tanar comerciant cu aur, Henry Quinson a petrecut sase ani la abatia cisterciana din Tamie, Savoia, si a cunoscut 4 dintre cei 7 calugari ucisi in Algeria in 1996.


in cartea premiata, acest franco-american de 50 de ani plimba cititorul prin culisele filmului "Des hommes et de Dieux " (Marele Premiu al Juriului la Cannes, César pentru cel mai bun film din 2011 – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), o calatorie exceptionala de initiere si un voiaj spiritual.

Autorul a participat la toate etapele filmarii, si a fost "un ghid dedicat in totalitate misiunii sale".

Henry Quinson explica geneza proiectului, activitatea de pregatire cu regizorul, scenaristii, actorii si designerii, vorbind despre fraternitatea care a inspirat intreaga echipa si analizand, de asemenea, succesul neasteptat care a urmat.

Autorul si traducatorul mai multor carti si a numeroase articole despre Manastirea Tibhirine si despre problema dialogului interreligios, Henry Quinson, a trait paisprezece ani intr-un oras de tranzit, in Marsilia. El a fost distins cu Premiul pentru literatura religioasa 2009, pentru autobiografia "Moine des cites”, care s-a vandut in peste 50.000 de exemplare.

Dalai Lama, Xavier Emmanueli sau Elie Wiesel se numara, de asemenea, printre castigatorii Premiului Spiritualitatii Astazi.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile