Mesaje “anti-minarete” pe zidurile casei primarului din Strasbourg

Lacasuri Ortodoxe: din Strasbourg
Mesaje "anti-minarete" pe zidurile casei primarului din Strasbourg

Resedinta personala a primarului Strasbourgului, Roland Ries, a fost murdarita in acest weekend cu inscriptii de natura islamofoba, unele anti-minarete – au declarat luni, 11 ianuarie 2010, organele de urmarire penala.


Inscriptiile "Nu minaretelor!" si "Ries nemernicul", au fost descoperite in dimineata de duminica pe fatada casei in care Ries detine un apartament, a declarat pentru AFP procurorul adjunct Laurent Fabre.

"Mai exista, de asemenea, ca semnatura, o cruce celtica, un simbol frecvent utilizat in mediile de extrema dreapta", a mai spus el, adaugand ca o investigatie a fost deja deschisa. "Vecinii nu am vazut nimic si nu exista nici supraveghere video pe aceasta strada", a observat magistratul.

Mesajele au fost rapid indepartate, de serviciile municipale. Potrivit presei locale, Ries si-a anuntat intentia depunerii unei plangeri.

El a primit sprijinul fostului primar-adjunct, Robert Grossman, si al liderului actual al UMP de opozitie. "Condamnam,sub cea mai puternica forma posibila (aceasta) agresiune", a declarat Grossman, denuntand acest act ca "scandalos, rusinos" si "prostesc".

in luna noiembrie, dupa ce a starnit controverse in Franta, prin referendumul "privind interzicerea minaretelor in Elvetia”, Ries a declarat public ca nu vede niciun motiv "sa interzica musulmanilor din Strasbourg sa-si doteze viitoarea moschee (in prezent in constructie) cu minarete.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.