publicat în: Arhivă

Un nou album al formatiei de preoti catolici

les pretresLacasuri Ortodoxe: din Paris
”Les Pretres”, un trio ecleziastic a carui album de debut a dominat vanzarile din 2010, lanseaza un nou album, "Gloria", in data de 25 aprilie 2011, dupa cum a anuntat miercuri, 23 martie 2011, serviciul propriu de presa.

Ca si primul lor album, "Spiritus Dei", acest disc va include noi adaptari ale unor melodii clasice si interpretari de cantece din repertoriul francez, cu titluri precum "Savoir aimer" de Florent Pagny, "Mon vieux", de Daniel Guichard, "Les lacs du Connemara" de Michel Sardou sau "Puisque tu pars" de Jean-Jacques Goldman.


les pretres Monseniorul di Falco, care se afla la baza proiectului, "si-a reluat activitatea de compozitie" pentru a ilustra tema „Lacului Lebedelor” de Ceaikovski, "intr-o reflectie asupra fericirii", se spune in declaratie. "Sinuciderea fiului tanar al unui prieten l-a inspirat catre un strigat de neintelegere si de revolta, furie fata de Dumnezeu", cantat de Les Pretres pe "Oda Bucuriei" de Beethoven, adauga anuntul.

Les Pretres mai interpreteaza si "Je vous salue Marie", compusa de Georges Brassens, desi acesta a fost cunoscut pentru anti-cericalismul sau feroce.

Les Pretres, trioul compus din preotii catolici Jean-Michel Bardet si Troesch Charles, si seminaristul Joseph Nguyen Dinh, a fost unul dintre surprizele anului 2010. "Spiritus Dei” a fost al doilea cel mai bun album vandut in Franta anul trecut, cu peste 800.000 de copii vandute.

Fondurile stranse prin vanzarea "Spiritus Dei" au finantat o scoala din Madagascar, unde lucrarile au demarat in primavara acestui an, si refacerea unei capele la Notre Dame du Laus (Hautes-Alpes).