Pregatirile suspecte de la Vatican par sa anunte accelerarea procesului de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea

Papa Ioan Paul al II-lea Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Pregatirile pentu beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea par sa fie accelerate de Vatican

Pregatirile pentru beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea par a fi accelerate de Vatican, al carui comunicat ar putea aparea in aceasta saptamana, dupa cum avertizeaza media catolica.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Mai multe lucrari se desfasoara la Bazilica Sf. Petru, in capela Sf. Sebastian, intre Pietà lui Michelangelo si Sfantul Sacrament, pe culoarul din dreapta, observa agentia catolica franceza i.media. Traditia spune ca, dupa beatificare, ramasitele Papilor sunt transferate din cripta bazilicii la nivelul principal.

Vineri, Papa Benedict al XVI-lea il primeste pe Arhiepiscopul Angelo Amato, prefectul Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor, corpul curiei care valida in unanimitate, marti, miracolele necesare pentru penultimul pas pe drumul catre beatificare.

Potrivit i.media, Papa Benedict al XVI-lea ar fi putut semna in aceeasi zi decretul de beatificare a predecesorului sau, polonez, mort in data de 2 aprilie 2005, dupa 27 de ani de pontificat.

Nicio confirmare nu a putut fi obtinuta, cu toate acestea, de la Vatican, asigura si France Presse.

Comisia de cardinali si episcopi, membri ai congregatiei, a recunoscut ca miraculoasa vindecarea Surorii franceze Marie Simon-Pierre, acum in varsta de 50 de ani, de boala Parkinson, de care chiar si Papa Ioan Paul al II-lea a murit la varsta de 84 de ani, dupa o perioada de suferinta.

Potrivit presei italiene, doua date aniversare sunt luate in considerare pentru beatificare: duminica, 3 aprilie, a doua zi dupa aniversarea a sase ani de la disparitia Papei, si duminica, 16 octombrie, ziua in care a fost ales pontif. Cea de-a doua data pare mai probabila insa, avand in vedere importanta pregatirilor necesare pentru aceasta ceremonie, la Vatican.

Procedura de beatificare a lui Ioan Paul al II-lea a fost lansata la scurt timp dupa moartea sa. La inmormantarea acestuia, multi dintre credinciosi strigand "Santo subito!" (“Beatificare imediata!").

Gratie unei derogari papale de la norma de 5 ani de asteptare, procedura a fost initiata la doua luni dupa moartea sa. In 19 decembrie 2009, Papa Benedict al XVI-lea a emis un decret care il proclama pe Ioan Paul al II-lea "venerabil".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 50/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.