Despre biserica ortodoxa din Izimsa – Mehedinti

Biserica Izimsa - Mehedinti 2011 Biserica din Izimsa are hramul „Sf. Cuvioasa Parascheva” si a fost construita de catre sateni In 1870.
Mesterii constructori sunt de origine bulgara si la acea vreme locuiau la cetatenii romani de pe marginea Dunarii.
In anul 1957 s-au efectuat o serie de reparatii la sfantul lacas ortodox si s-a refacut pictura de catre pictorul Mihail Balasescu din Craiova – informeaza pentu Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, corespondent in zona, Catalin Cernatescu.


Actualmente, de pastorirea credinciosilor se ocupa parintele paroh Florea Dobre.

In Duminica Tuturor Sfintilor, cea dintai dupa Pogorarea Sfantului Duh, credinciosii din parohia mehedinteana Izimsa s-au bucurat de vizita pastorala a Preasfintitului Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.

Biserica Izimsa - Mehedinti 2011

Bucurosi de prezenta Intaistatatorului Eparhiei In comunitatea lor si In biserica satului, credinciosii si-au Intampinat Arhipastorul sufletesc cu traditionala paine si sare si cu flori.

Parintele Episcop a savarsit In mijlocul turmei lui Hristos Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, Impreuna cu un ales alai clerical de preoti si diaconi.
Biserica Izimsa - Mehedinti 2011

La momentul potrivit, crestinii care s-au spovedit au primit Trupul si Sangele lui Hristos spre iertarea pacatelor si viata vesnica.

Biserica Izimsa - Mehedinti 2011

In cuvantul de Invatatura, Preasfintitul Parinte Nicodim a aratat cat de importanta este asumarea crucii pe care ne-a dat-o Dumnezeu fiecaruia dintre noi si necesitatea de a-L marturisi pretutindeni pe Domnul Hristos ca sa nu fim lepadati de la izvorul vietii, potrivit cuvintelor Evangheliei – mai informeaza pentu Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, corespondent in zona, Catalin Cernatescu.

Biserica Izimsa - Mehedinti 2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.