Papa si-a inceput prima sa vizita in Republica San Marino

vizita papei benedict al XVI-lea in San Marino 2011 Papa si-a inceput prima sa vizita in Republica San Marino

Papa Benedict al XVI-lea a inceput prima sa vizita in mica republica din Italia, San Marino, duminica, 19 iunie 2011, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

El este al doilea Papa care intra pe teritoriul acestei republici, in istorie, dupa 29 de ani de la vizita predecesorului sau, Ioan Paul al II-lea.

Papa Benedict al XVI-lea a celebrat o Messa pe Stadionul Serravalle.

Sosind cu elicopterul din Vatican, Papa Benedict al XVI-lea a fost salutat pe heliportul din Torraccia de catre doi capitani regenti ai Republicii, de Maria Luisa Berti si Tamagnini Filippo, si de catre Episcopul de Saint-Marin/Montefeltro, Mons. Luigi Negri.

Sub un soare stralucitor, el s-a deplasat cu papamobilul in Serravalle, un sat de la poalele cetatii San Marino, unde a celebrat dimineata, pe un stadion cu o capacitate de 22.000 de persoane, o Messa solemna si a recitat rugaciunea duminicala Angelus, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.