Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a inaugurat capela Bisericii Nașterea Maicii Domnului de la Poarta Belgradului, din Constantinopol

în ziua de 1 februarie 2020, la Sărbătoarea Sfântului Trifon, ocrotitorul grădinarilor, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a slujit în Biserica Nașterii Maicii Domnului, în districtul Poarta Belgrad (Constantinopol). După săvârșirea Slujbei “de dezlegare” (Molitfele Sfântului Trifon), Patriarhul a inaugurat după renovare capela în care s-au păstrat icoane și obiecte prețioase salvate de la marea catastrofă a evenimentelor din septembrie 1955 („Pogromul din Istanbul”), în timpul căreia comunitatea greacă a fost persecutată, bisericile sale profanate, inclusiv cea a Porții din Belgrad.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.