Alteța Sa Regală Prințul Charles de Wales a vizitat Mănăstirea Sfânta Maria Magdalena, Întocmai cu Apostolii, din Ghetsimani, Ierusalim

Încheind vizita sa oficială în Israel și Palestina, Alteța Sa Regală Prințul Charles de Wales a vizitat Mănăstirea Sfânta Maria Magdalena, Întocmai cu Apostolii, din Ghetsimani, Ierusalim, unde stră-străbunica moștenitorului Tronului britanic este înmormântată.

Prințul Charles reprezentase Anglia, cu ocazia “Zilei Internaționale de Amintire a Holocaustului” în Israel. Anul acesta se împlinesc 75 de ani de la eliberarea Auschwitz-ului de către soldații ruși.

Alteța Sa Regală a vizitat și Biserica Nașterii Domnului Hristos din Betleem, Palestina.

Acesta a vizitat cripta în care se găsesc sfintele moaște ale Sfintei Mari Ducese Elisabeta, care a fost stră-străbunica Prințului Charles. Prințul s-a închinat înaintea criptei și a așezat flori pe criptă, aprinzând, de asemenea, o lumânare.

Șeful misiunii a relatat pe scurt, conform unor informații oferite de Biserica Ortodoxă Rusă din Afara Granițelor, povestea dramatică a transferului sicriului, care conținea trupul Ducesei Elisabeta, la Ierusalim. Prințului i s-a arătat și o altă relicvă: o rămășiță însângerată a hainei purtate de soțul acesteia, Marele Duce Serghei Alexandrovici, când a fost asasinat.

Înălțimea Sa Regală a venerat, de asemenea, cripta Monahiei Barbara (Varvara), asistenta Sfintei Elisabeta, și a aprins o lumânare. Petrecând ceva timp cu surorile din mănăstire, Prințul a fost de acord să facă o fotografie cu acestea și cu copiii internatului din Betania.

Prințul Charles a vizitat și cripta bunicii sale, Prințesa Alice a Greciei și Danemarcei.

După moartea soțului ei, Prințesa Alice, care și-a imitat mătușa, a fost atrasă de monahism și a întemeiat Comunitatea Sfintele Marta și Maria, la Atena, în Grecia. Ea a imitat organizația Mănăstirii Marta și Maria din Moscova, instituită de Sfânta Elisabeta. Prințesa Alice s-a mutat la Domnul în 1969. Trupul ei a fost dus din Anglia, la Ierusalim, în 1988. Prințul Charles era apropiat de aceasta.

Călugărițele i-au cântat Veșnică Pomenire, după care Prințul Charles a cerut să fie lăsat singur, pentru un timp scurt, la mormântul acesteia.

La ieșire, însoțit de Mitropolitul Marcu și de Părintele Roman, a mulțumit stareței și surorilor, pentru primirea sinceră și călduroasă, părăsind mănăstirea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.