Serviciul de Stat al Migrației din Ucraina, obligat să restituie cetățenia Episcopului Ghedeon de Makarov

Ieri, 22 ianuarie 2020, A Șasea Curte de Apel a ordonat Serviciului de Migrație de Stat din Ucraina, din regiunea Volyn, să restituie cetățenia ucraineană Preasfințitului Episcop Ghedeon (Kharon) de Makarov, conform unui raport al Ukrainska Pravda, considerând că decizia de anulare a cetățeniei a fost ilegală. Episcopul Ghedeon a fost reținut în mod neașteptat la Boryspil, în Kiev, în februarie anul trecut, la întoarcerea sa din America, unde discutase cu parlamentarii despre persecuția cu care se confruntă Biserica Ucraineană canonică sub conducerea lui Poroșenko. Acesta a fost deportat, pașaportul său a fost confiscat și cetățenia i-a fost anulată, fiind nevoit să petreacă mai multe luni în California, deținând și cetățenie americană.
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.